Translate

duminică, 19 aprilie 2015

Nu se poate renunta la invatarea mecanică?


"Datele de cercetare arata ca, la aceasta varsta, dezvoltarea copilului se face pe mai multe axe: emotionala, sociala, cognitiva, de autonomie personala, de psihomotricitate si de temperament. Pentru fiecare dintre aceste dimensiuni, sunt date de cercetare care stabilesc clar pentru fiecare varsta ce inseamna normalul si ce inseamna intarzierea in dezvoltare; aceasta fisa ar trebui sa puna accent exact pe competentele emotionale, sociale, de autoreglare, de psihomotricitate, autonomie personala si dezvoltarea personalitatii. Pentru ca cercetarile arata ca cel mai bun predictor pentru reusita in clasele I-IV sunt exact aceste competente", a declarat pentru HotNews.ro Mircea Miclea. 

Psihologul a explicat ca "una dintre competente este cea de autoreglare emotionala, ceea ce inseamna ca elevul de 6 ani sa invete sa isi gestioneze de exemplu furia, alta este complianta la reguli - capacitatea copilului sa inteleaga si sa respecte regulile. Daca nu dobandeste aceste abilitati pana la intrarea in scoala, chiar daca are un invatator foarte bun, copilul nu va profita in scoala de el, pentru ca are complianta foarte scazuta, deci capacitatea lui de a respecta reguli. Fisa ar fi trebuit sa evalueze aceste competente, despre care cercetarile au aratat ca sunt critice, si nu cate cunostinte are la religie, la romana, care se pot dobandi foarte rapid, intr-o luna de scoala".

 http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19944605-nu-poate-renunta-scoala-romaneasca-invatarea-bazata-memorarea-mecanica-mircea-miclea-critica-modul-care-vor-evaluati-copiii-clasa-pregatitoare-fisele-evaluare-pun-accent-memorare-loc-abilitati.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Miercurea fără cuvinte- primăvara mea!

  Miercurea fără cuvinte este găzduită de Carmen, https://vis-si-realitate-2.blogspot.com/  ! Happy WW!