Translate

vineri, 13 decembrie 2013

PHOTOREADING

PHOTOREADING (FOTOCITIRE) ESTE UN PROGRAM DE CITIRE ŞI ÎNVĂŢARE ACCELERATĂ. ESTE O ABORDARE A MATERIALULUI SCRIS DIFERITĂ DE CEA ÎNVĂŢATĂ ÎN ŞCOALĂ ŞI SE BAZEAZĂ PE REZULTATELE CERCETĂRILOR PRIVIND MODUL ÎN CARE FUNCŢIONEAZĂ CREIERUL UMAN.

Cum funcţionează mintea umană
Neuroştiinţa Cognitivă a arătat incredibila capacitate de învăţare a creierului uman. Este un procesor de informaţie extraordinar capabil să manipuleze mult mai multă informaţie la o viteză mult mai mare decăt am învăţat în şcoala.
Consideră că pedagogii vorbesc cu partea conştientă/verbală a creierului tău. Şi totuşi, partea conştientă/verbală reprezintă doar 2% din totalul funcţiilor creierului tău. Cât şi cum ai reţine dacă ţi-ai implica restul de 98% în procesul de citire şi învăţare?
Creierul şi recunoaşterea tiparelor
Atunci când se apropie de o nouă informaţie, în mod natural creierul caută tiparele pentru a vedea imaginea de ansamblu. Preferă să vadă totul odată şi apoi să caute moduri eficiente în care abordează situaţia. Asta dacă nu este antrenat să procedeze într-un alt mod, mai puţin eficient.
În timp ce creierul funcţionează „de la întreg înspre părţi” noi învăţăm să citim într-un mod care încurajează o abordare diferită- „de la părţi înspre întreg”. Învăţăm să citim litere, apoi silabe, apoi cuvânt cu cuvânt, propoziţie cu propoziţie, paragraf cu paragraf. Deşi aceasta poate fi o metodă bună de a învăţa, puţini oameni depăşesc acest mod şi îşi folosesc creierul în modul în care funcţionează el natural- să treacă prin materialul scris mult mai repede.


1. în primul si primul rând, fotocitirea va deveni o abilitate indispensabilă în orice domeniu, în scurt timp!
2. reprezintă nivelul 2.0 de performanţă în dezvoltare personală, în citire şi învăţare;
3. ajungi nu doar să citeşti mai repede, ci şi să întelegi mai repede, mai mult, mai bine;
4. îţi îmbunătăţeşti memoria şi puterea de concentrare;
5. devii mult mai productiv;
6. capeţi cu totul alte perspective şi abordări asupra vieţii
7. economiseşti semnificativ mai mult timp (citeşti cu până la 25.000 de cuvinte pe minut)
8. volumul informaţiilor pe care le poţi parcurge şi înţelege este cu mult mai mare decât de obicei.
9. poţi citi o carte de 3 până la de 10 ori mai repede decât o faci acum
10. este un proces ce se desfaşoara la nivelul subconştientului, ajutându-te astfel să îţi foloseşti creierul în proporţie de 100% (momentan implicăm în medie 2% din capacitatea creierului nostru în procesul de citire şi învăţare).
Şi mă opresc aici! Găseşti în Learning Events mai multe detalii despre acest curs, precum si despre Connie Larkin (facilitatorul evenimentului), dar şi alte cursuri care ţi-ar putea fi utile în acest moment.
Iar dacă ai ratat interviul cu Mario Barangea, Lector al Fundaţiei Calea Victoriei şi iniţiator al Atelierului de scriere creativă, îl găseşti în articolele pregatite pentru acest newsletter.

O săptămână inspirată,
Luiza Pîrvulescu 
http://www.learningnetwork.ro/eveniment/photoreading/415#.UqsNRPRdVe9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Miercurea fără cuvinte- primăvara mea!

  Miercurea fără cuvinte este găzduită de Carmen, https://vis-si-realitate-2.blogspot.com/  ! Happy WW!