Translate

luni, 14 iunie 2010

Sezonul dulcetilor de vara

Dulceata de capsuni
 O farfurie adanca plina cu capsuni curatate(1 kg), zeama de lamaie, siropu: 1 kg de zahar, 500ml apa
Fructele se spala, se curata, se stropesc cu zeama de lamaie ca sa se intareasca si sa capete o culoare vie.Capsunile se tin in sirop 5-10 minute,apoi, se pune cratita pe foc.
Se lasa 30-40 de minute.

Cand dulceata e gata, se pune vanilia taiata in bucati.




Am facut 3 doze de dulceata, cate 2 kg de capsuni la doza. Dulceata parfumata de capsuni pentru lunile de iarna...







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decorațiuni pentru sărbătorile Pascale

Îmi place să "meșteresc" ceva, pentru fiecare anotimp sau sărbătoare.  Pentru sărbătorile Pascale,obișnuiesc să fac câteva podoabe...